Pvc vloer betonlook

Een pvc vloer met een betonlook is tegenwoordig een ware trend. Dit kunnen gietvloeren zijn, maar ook allerlei andere vloeren, zoals tegelvloeren of laminaat met een betonlook. Wilt u het helemaal naturel hebben, dan moet u een echte betonvloer nemen. Het enige nadeel van een echte betonvloer is dat het vrij veel onderhoud vergt en ook gevoelig is voor scheuren. Ook is een dergelijke vloer is niet vochtbestendig. Er moet over een betonnen vloer altijd een extra laag aangebracht worden om hem vochtbestendig te maken. Een goede oplossing zijn PVC vloeren van betonlook.

 

Wat is een PVC vloer?

Een PVC vloer wordt door steeds meer mensen ontdekt. Een PVC vloer is een parketvloer dat bestaat uit verschillende lagen kunststof. De toplaag bestaat uit een Polyurethaan (PU) laag die kan bestaan uit verschillende designs zoals een houtlook en ook een betonlook. Ook kan deze laag een reliëf bevatten, zodat de look bijna identiek is aan het echte materiaal, zoals bijvoorbeeld een houtnerf. Een PVC vloer is een ideale vervanger voor laminaat, natuursteen of parket en kan ook op gevoelige plekken zoals een badkamer gelegd worden. Een PVC vloer kan verlijmd worden of via een click systeem, waarbij een PVC vloer met click systeem gemakkelijk zelf te leggen is.

 

Prijs van PVC vloer

Wanneer u een PVC vloer betonlook wilt leggen, dan zult u in het algemeen goedkoper uit zijn dan wanneer u een originele betonnen vloer laat leggen. Daarnaast bent u geen geld kwijt voor de nabehandeling, omdat een PVC vloer van zichzelf al duurzaam genoeg is en niet behandeld hoeft te worden. De kosten PVC vloer kunnen wel per merk verschillen en hangt af van de kwaliteit van de vloer. Ook de dikte van de vloer is van belang. Laat goed adviseren en let hier goed op. Prijspakkers zijn vaak dunner en minder van kwaliteit. Houdt ook rekening met kosten voor egalisatie van de vloer en kosten voor het laten leggen.

 

De voordelen van een PVC vloer leggen

Een PVC vloer kopen en laten leggen levert veel voordelen op. Het voordeel wordt vooral gehaald uit het feit dat de vloer geheel van kunststof is. De vloer is daarom zeer duurzaam, hygiënisch en heel gemakkelijk te onderhouden. Enkel stofzuigen en dweilen is voldoende. Daarnaast is de vloer vochtbestendig dus ideaal om te leggen in een badkamer. De natuurlijke uitstraling die een PVC vloer kan bereiken is levensecht. Wanneer u kiest voor een PVC vloer betonlook dan lijkt deze vloer qua uiterlijk extreem veel op een betonvloer, maar u heeft niet de nadelen van een betonvloer. Een PVC vloer gaat ook uitstekend samen met vloerverwarming omdat PVC de warmte goed kan geleiden. Een PVC vloer werkt ook geluiddempend. Vooral met een goede ondervloer kan een zeer geluiddempende werking bereikt worden.

 

Hieronder nog even de voordelen samengevat:

  • De vloer is geheel van kunststof en daarom erg duurzaam en zeer gemakkelijk te onderhouden. Stofzuigen en dweilen is voldoende.
  • Een PVC vloer is vochtbestendig. U kunt zonder zorgen deze vloer in uw badkamer laten leggen.
  • De vloer krijgt vooral wanneer u het door een specialist laat leggen een levensecht betonlook uiterlijk.
  • Een PVC vloer kan uitstekend gecombineerd worden met vloerverwarming omdat PVC warmte goed kan geleiden.
  • Een PVC vloer werkt zeer geluiddempend. Vooral wanneer u een goede ondervloer laat leggen dan bereikt u een bovengemiddelde geluiddemping.

 

PVC vloeren met een betonlook

Wilt u een zo goed mogelijk resultaat bereiken en de betonlook zo echt mogelijk laten lijken, dan is het van belang dat u uw vloer heel strak legt. Neemt u bijvoorbeeld een PVC vloer zonder V-groef en gaat u de vloer verlijmen, dan zult u nagenoeg geen naden meer zien en lijkt het alsof u een echte betonvloer heeft. Ook heeft u keuze uit verschillende soorten betonkleuren. U kunt standaard lichtgrijs nemen, maar ook grijs met diverse kleurschakeringen of antraciet is mogelijk. U kunt dus uw eigen betonlook creëren die u wenst, zonder de nadelen van een echte betonvloer te ondervinden.

 

Laat uw PVC vloer professioneel leggen

Onze specialist legt op een professionele wijze uw PVC vloer, zodat u er zelf geen omkijken naar heeft. Belangrijk is de voorbereiding. Onze specialist zorgt voordat de PVC vloer gelegd wordt voor een uitstekende egalisatie van uw ondervloer. Ook het leggen van de PVC vloer vergt vakwerk en is bij onze specialist in goede handen. Daarnaast krijgt u altijd garantie, zodat u zelf zorgeloos van uw nieuwe vloer kunt genieten. U ziet, een PVC vloer kopen gaat bij ons heel gemakkelijk.

Interesse gewekt of wilt u meer weten? Neem dan direct contact met ons op voor een afspraak of een vrijblijvende offerte.